REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohová žemlovka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bageta namočená v ochuceném mléce, proložená tvarohovou náplní a na povrchu potřená tuhým sněhem, upečená dozlatova.


Ingredience:
500 gměkkého tvarohu
300 ggrahamové bagety
50 gmoučkového cukru
50 gtřtinového cukru
50 grozinek
4 ksvajec
5 dlmléka
2 lžícekrystalového cukru
1/2 lžičkystrouhané citronové kůry
strouhanka na vysypání zapékací mísy
máslo na vymazání zapékací mísy
sůl

Postup:

1. Rozklepnutá dvě vejce vyšleháme s třtinovým cukrem, přidáme měkký tvaroh, citronovou kůru, omyté rozinky a vše dobře promícháme
2. Mléko důkladně rozšleháme se dvěma žloutky, přidáme krystalový cukr a počkáme, až se rozpustí
3. Bagetu nakrájíme na plátky, jednu třetinu plátků postupně namočíme do mléčné směsi a naskládáme na dno máslem vymazané, strouhankou vysypané zapékací mísy, na kterou rozložíme polovinu tvarohové náplně a vše zopakujeme ještě jednou
4. Nakonec utvoříme vrstvu z poslední třetiny namočených plátků bagety, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut
5. Ze dvou zbylých bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh, zlehka vmícháme moučkový cukr, ke konci pečení žemlovku vyndáme z trouby, povrch žemlovky potřeme připraveným sněhem, troubu zahřejeme na nejvyšší teplotu, žemlovku vrátíme zpět a zprudka zapečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy