REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohová žemlovka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bageta namočená v ochuceném mléce, proložená tvarohovou náplní a na povrchu potřená tuhým sněhem, upečená dozlatova.


Ingredience:
500 gměkkého tvarohu
300 ggrahamové bagety
50 gmoučkového cukru
50 gtřtinového cukru
50 grozinek
4 ksvajec
5 dlmléka
2 lžícekrystalového cukru
1/2 lžičkystrouhané citronové kůry
strouhanka na vysypání zapékací mísy
máslo na vymazání zapékací mísy
sůl

Postup:

1. Rozklepnutá dvě vejce vyšleháme s třtinovým cukrem, přidáme měkký tvaroh, citronovou kůru, omyté rozinky a vše dobře promícháme
2. Mléko důkladně rozšleháme se dvěma žloutky, přidáme krystalový cukr a počkáme, až se rozpustí
3. Bagetu nakrájíme na plátky, jednu třetinu plátků postupně namočíme do mléčné směsi a naskládáme na dno máslem vymazané, strouhankou vysypané zapékací mísy, na kterou rozložíme polovinu tvarohové náplně a vše zopakujeme ještě jednou
4. Nakonec utvoříme vrstvu z poslední třetiny namočených plátků bagety, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut
5. Ze dvou zbylých bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh, zlehka vmícháme moučkový cukr, ke konci pečení žemlovku vyndáme z trouby, povrch žemlovky potřeme připraveným sněhem, troubu zahřejeme na nejvyšší teplotu, žemlovku vrátíme zpět a zprudka zapečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Nepostradatelná osvěžující kombinace léta: gin & tonic

Klasika všech klasik gin & tonic neboli nejlepší způsob osvěžení a podpoření dobré nálady v teplých letních dnech. Vyzkoušejte nové kombinace se středomořským Ginem Mare. Doplňte tento prémiový gin například kvalitním tonikem Thomas Henry a dopřejte si opravdu chutný a osvěžující drink.

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

Roter Hahn: Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm – „knödle,“obdobu našeho českého plněného knedlíku na slano či na sladko. Běžně ho můžete ochutnat v lokální kuchyni, šenku či na statku svého farmáře. Ať je velký, malý, se špekem, s ovocem, se zeleninou, každá sezóna je v Jižním Tyrolsku zkrátka sezóna knedlíků.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy