Bageta namočená v ochuceném mléce, proložená tvarohovou náplní a na povrchu potřená tuhým sněhem, upečená dozlatova.
Ingredience:
500 g | měkkého tvarohu |
300 g | grahamové bagety |
50 g | moučkového cukru |
50 g | třtinového cukru |
50 g | rozinek |
4 ks | vajec |
5 dl | mléka |
2 lžíce | krystalového cukru |
1/2 lžičky | strouhané citronové kůry |
strouhanka na vysypání zapékací mísy | |
máslo na vymazání zapékací mísy | |
sůl |
Postup:
1. Rozklepnutá dvě vejce vyšleháme s třtinovým cukrem, přidáme měkký tvaroh, citronovou kůru, omyté rozinky a vše dobře promícháme
2. Mléko důkladně rozšleháme se dvěma žloutky, přidáme krystalový cukr a počkáme, až se rozpustí
3. Bagetu nakrájíme na plátky, jednu třetinu plátků postupně namočíme do mléčné směsi a naskládáme na dno máslem vymazané, strouhankou vysypané zapékací mísy, na kterou rozložíme polovinu tvarohové náplně a vše zopakujeme ještě jednou
4. Nakonec utvoříme vrstvu z poslední třetiny namočených plátků bagety, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut
5. Ze dvou zbylých bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh, zlehka vmícháme moučkový cukr, ke konci pečení žemlovku vyndáme z trouby, povrch žemlovky potřeme připraveným sněhem, troubu zahřejeme na nejvyšší teplotu, žemlovku vrátíme zpět a zprudka zapečeme dozlatova.