REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohová terina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osvěžující dezert z tvarohu, sušeného ovoce, cukru, koření a cukrářských piškotů.


Ingredience:
500 gtučného měkkého tvarohu
150 gsušených meruněk
80 gsušených brusinek
50 gmoučkového cukru
40 gamaretta
30 gsušených švestek
9 kscukrářských piškotů
6 ksplátků želatiny
125 mlsmetany ke šlehání
1 lžičkaperníkového koření

Postup:

1. Plátky želatiny zalijeme trochou vody a necháme nabobtnat, potom ji vymačkáme, dáme do kastrůlku a na mírném ohni necháme rozpustit
2. Sušené brusinky, meruňky a vypeckované švestky nakrájíme na malé kousky, zalijeme amarettem a necháme nabobtnat
3. Měkký tvaroh vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme perníkové koření, nabobtnalé ovoce, želatinu a ušlehanou smetanu
4. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólii, naplníme ji připravenou tvarohovou hmotou, navrch rozložíme cukrářské piškoty a v lednici necháme ztuhnout
5. Před podáváním terinu vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy