Osvěžující dezert z tvarohu, sušeného ovoce, cukru, koření a cukrářských piškotů.
Ingredience:
500 g | tučného měkkého tvarohu |
150 g | sušených meruněk |
80 g | sušených brusinek |
50 g | moučkového cukru |
40 g | amaretta |
30 g | sušených švestek |
9 ks | cukrářských piškotů |
6 ks | plátků želatiny |
125 ml | smetany ke šlehání |
1 lžička | perníkového koření |
Postup:
1. Plátky želatiny zalijeme trochou vody a necháme nabobtnat, potom ji vymačkáme, dáme do kastrůlku a na mírném ohni necháme rozpustit
2. Sušené brusinky, meruňky a vypeckované švestky nakrájíme na malé kousky, zalijeme amarettem a necháme nabobtnat
3. Měkký tvaroh vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme perníkové koření, nabobtnalé ovoce, želatinu a ušlehanou smetanu
4. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólii, naplníme ji připravenou tvarohovou hmotou, navrch rozložíme cukrářské piškoty a v lednici necháme ztuhnout
5. Před podáváním terinu vyklopíme a nakrájíme na plátky.