REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohová roláda s marcipánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus na roládu upečený v troubě, po zchladnutí potřený tvarohovým krémem, zamotaný, roláda i z venku ozdobená krémem, nastrouhaným marcipánem a marcipánovými květy.


Ingredience:
Na piškot:
140 gpolohrubé mouky
140 gpráškového cukru
2 lžičkyvanilínového cukru
1 lžičkakypřícího prášku do pečiva
7 ksvajec
Na tvarohový krém:
300 gnízkotučného tvarohu
150 gmásla
100 gpráškového cukru
50 gkandované citronové kůry
2 lžičkyvanilínového cukru
2 lžičkyrumu
Na ozdobení:
100 gmarcipánu
potravinářské barvy
Ostatní: papír na pečení

Postup:

1. Z vajíček oddělíme bílky od žloutků, z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého pak zašleháme práškový a vanilínový cukr a žloutky
2. Do mouky zamícháme kypřící prášek, mouku zapracujeme postupně do hmoty
3. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C péct 7 minut
4. Upečený plát i s papírem vytáhneme z plechu, stočíme a necháme vychladnout
5. Připravíme si krém; citronovou kůru nadrobno pokrájíme, zalijeme rumem a necháme 1 hodinu stát, povolené máslo vyšleháme s práškovým a vanilínovým cukrem, vmícháme tvaroh, 3 lžíce odložíme, do zbytku zamícháme připravenou kůru
6. Vychladlý stočený plát opatrně rozvineme, potřeme krémem a opět ho stočíme
7. Povrch rolády potřeme odloženým krémem, ozdobíme nastrouhaným marcipánem a marcipánovými květy, které jsem si vyrobily z obarveného marcipánu
8. Roládu odložíme do chladna, aby pěkně ztuhla.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy