Co nosili drvoštěpi do lesa, aby měli pořádně vydatnou a výživnou svačinu? Čerstvý chleba s domácí tvarohovou pomazánkou. Přidejte do ní trochu eidamu s česnekem a hnedle máte připravenou chutnou, vyváženou a poměrně lehkou večeři.
Ingredience:
250 g | tvarohu ve vaničce |
80 g | eidamu |
3 ks | větší stroužky česneku |
2 lžíce | majonézy |
čerstvý citronový tymián | |
čerstvě mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Z česneku vyřízněte střed, poté česnek prolisujte do tvarohu
- Přidejte majonézu a vše dobře promíchejte
- Sýr nastrouhejte najemno a vmíchejte do pomazánky
- Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem
- Tymián můžete vmíchat přímo do hotové pomazánky, nebo jím jen ozdobit namazaný krajíc.
Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz. A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.