REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tuřín jako příloha

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Netradiční příloha z tuřínu se sýrem, rozmarýnem a česnekem. Vvýborná nejen k masu, ale můžete podávat i jako zdravé mlsání.


Ingredience:
sůl
olej
rozmarýn
1 kshlavičky česneku
červená paprika
50 gstrouhaného sýru
1 kgtuřínu

Postup:

1. Tuřín oloupeme, nakrájíme na 1 cm silná kolečka, kolečka na trojúhelníčky
2. Utřený česnek promícháme s olejem, solí, rozmarýnem a červenou paprikou
3. Potřeme kousky tuřínu a dáme péct do vyhřáté trouby
4. Když je tuřín pečený (asi 15 minut), lehce jej posypeme sýrem.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům nebo samotné.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy