REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tuňákový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z opečených kousků tuňákového masa, hlávkového salátu, citrónu a karotky, přelitý ochucenou zálivkou.


Ingredience:
400 gsyrového tuňáka
1 lžička koření na ryby
1 kshlávkového salátu
1 ksčervené cibule
1 kscitronu
1 ksmalé bagetky
2 kskarotky
olivový olej
kopr
sůl
Na zálivku:
100 mlvody
1 lžíceolivového oleje
šťáva z 1 citronu
čerstvá pažitka
sůl

Postup:

1. Opláchnuté maso z tuňáka osolíme, posypeme kořením na ryby, dáme na 15 minut odležet do chladu, pak rybu zvolna opečeme na rozehřátém oleji z každé strany 5 minut, vychladlé maso vykostíme a nakrájíme na větší kousky
2. Hlávkový salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat, natrháme na menší kousky, oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka, citron i s kůrkou na půlkolečka, očištěnou karotku podélně rozkrojíme a nakrájíme na dlouhé tenké plátky 3. Zálivku připravíme smícháním vody, citronové šťávy, soli, olivového oleje a nadrobno nasekané pažitky
4. Připravenou zeleninu promícháme s kousky ryby, přelijeme zálivkou a necháme vychladit.
5. Na rozehřátém oleji opečeme dozlatova na kostičky nakrájenou bagetu a vychlazený salát posypeme krutonky a ozdobíme koprem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy