Salát z opečených kousků tuňákového masa, hlávkového salátu, citrónu a karotky, přelitý ochucenou zálivkou.
Ingredience:
400 g | syrového tuňáka |
1 lžička | koření na ryby |
1 ks | hlávkového salátu |
1 ks | červené cibule |
1 ks | citronu |
1 ks | malé bagetky |
2 ks | karotky |
olivový olej | |
kopr | |
sůl | |
Na zálivku: | |
100 ml | vody |
1 lžíce | olivového oleje |
šťáva z 1 citronu | |
čerstvá pažitka | |
sůl |
Postup:
1. Opláchnuté maso z tuňáka osolíme, posypeme kořením na ryby, dáme na 15 minut odležet do chladu, pak rybu zvolna opečeme na rozehřátém oleji z každé strany 5 minut, vychladlé maso vykostíme a nakrájíme na větší kousky
2. Hlávkový salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat, natrháme na menší kousky, oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka, citron i s kůrkou na půlkolečka, očištěnou karotku podélně rozkrojíme a nakrájíme na dlouhé tenké plátky 3. Zálivku připravíme smícháním vody, citronové šťávy, soli, olivového oleje a nadrobno nasekané pažitky
4. Připravenou zeleninu promícháme s kousky ryby, přelijeme zálivkou a necháme vychladit.
5. Na rozehřátém oleji opečeme dozlatova na kostičky nakrájenou bagetu a vychlazený salát posypeme krutonky a ozdobíme koprem.