REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tuňákové burgery

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí burgery připravené z konzervy tuňáka, kukuřice, sýra a cibule.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kshamburgerové bulky
2 kskonzervy tuňáka (200 g)
2 ksvejce
1 kscibule
200 gsterilované kukuřice bez nálevu
85 gstrouhanky z bílého pečiva
25 geidamu
4 lžícerajčatové salsy
2 lžíceslunečnicového oleje
listy hlávkového salátu
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Polovinu výše uvedeného množství kukuřice rozmixujeme tyčovým mixérem
2. Rozmixovanou kukuřici smícháme se zbylou kukuřicí, tuňákem, nastrouhaným sýrem a na jemno nasekanou cibulí
3. Nakonec do směsi přimícháme vejce, směs osolíme a okořeníme bílým pepřem
4. Vytvoříme 4 stejně velké burgery, které opečeme na středně rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova
5. Hotové maso dáme do jednotlivých bulek spolu s listy salátu a salsou a teplé ihned servírujeme.

Doporučení:

Burgery lze podávat i s bramborovou kaší.

Poznámka:

Takto připravené rybí maso můžeme i grilovat na venkovním grilu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy