Salát se zálivkou z kysané smetany, drobných těstovin, tuňáka v oleji, jarní cibulky, sterilované kukuřice, ředkviček a pórku. Kořeněný tandoori masala.
Ingredience:
400 g | na skus uvařené tarhoni |
150 g | konzervy tuňáka v oleji |
4 lžíce | zakysané smetany |
3 lžíce | sterilované kukuřice |
1 lžička | koření tandoori masala |
1 hrst | červené kapie |
1 hrst | pórku |
4 ks | ředkvičky |
3 ks | jarní cibulky |
citronová šťáva | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Smetanu smícháme se solí, kořením a citronovou šťávou
2. Pak nakrájíme zeleninu na drobno
3. Smícháme všechny ostatní suroviny; olej z tuňáka slijeme
4. Podle potřeby dochutíme, kdo chce, přidá trošku oleje z konzervy
5. Necháme v lednici uležet alespoň dvě hodiny.
Salátem můžeme naplnit i papriky, rajčata, okurky a další druhy zeleniny (nebo také vajíčka vařená natvrdo) a podávat jako lehký předkrm.
Poznámka:Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.