REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tuňák s tarhoňou a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát se zálivkou z kysané smetany, drobných těstovin, tuňáka v oleji, jarní cibulky, sterilované kukuřice, ředkviček a pórku. Kořeněný tandoori masala.


Ingredience:
400 gna skus uvařené tarhoni
150 gkonzervy tuňáka v oleji
4 lžícezakysané smetany
3 lžícesterilované kukuřice
1 lžičkakoření tandoori masala
1 hrstčervené kapie
1 hrstpórku
4 ksředkvičky
3 ksjarní cibulky
citronová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Smetanu smícháme se solí, kořením a citronovou šťávou
2. Pak nakrájíme zeleninu na drobno
3. Smícháme všechny ostatní suroviny; olej z tuňáka slijeme
4. Podle potřeby dochutíme, kdo chce, přidá trošku oleje z konzervy
5. Necháme v lednici uležet alespoň dvě hodiny.

Doporučení:

Salátem můžeme naplnit i papriky, rajčata, okurky a další druhy zeleniny (nebo také vajíčka vařená natvrdo) a podávat jako lehký předkrm.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy