REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tuňák s paprikovým pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované steaky z tuňáka grilované na grilu, podávané s paprikovým pyré.


Ingredience:
4 ks (po 170 g)steaků z tuňáka
Na marinádu:
2 lžíceolivového oleje
kůra a šťáva z 1 limetky
mletý pepř
sůl
Na paprikové pyré:
3 lžíceolivového oleje + na potírání
2 ksčervených paprik
2 kschilli papriček
1 ksmalé cibule
1 ksstroužku česneku
1 kskrajíce chleba bez kůrky
sůl

Postup:

1. Tuňáka zbavíme kůže a porce rozložíme v jedné vrstvě do široké mísy
2. Přidáme na jemno nastrouhanou kůru i šťávu z limetky, polijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme odpočinout v ledničce do grilování
3. Očištěné půlky paprik potřeme olivovým olejem, grilujeme na horkém grilu slupkou dolů, dokud nezačnou černat a cibuli i se slupkou grilujeme, dokud nezhnědne, pak necháme vychladnout a když je udržíme v ruce, pak je oloupeme
4. Připravíme si paprikové pyré; grilované papriky i cibuli, oloupaný utřený stroužek česneku, očištěné na drobno nasekané chilli papričky, na kostičky nakrájený krajíc chleba bez kůrky a olivový olej rozmixujeme dohladka, pak podle chuti osolíme
5. Tuňáka vyjmeme z marinády, grilujeme na horkém grilu asi 8-10 minut, dokud nebude zlatavě hnědý, jednou otočíme
6. Podáváme s rajčatovým pyré a čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy