REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trnčená máčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slovácká povidlová omáčka připravená ze švestkových povidlí, sušených švestek, hladké nebo polohrubé mouky, másla a mleté skořice.


Ingredience:
20 ghladké nebo polohrubé mouky
20 gmásla
2-3 lžícešvestkových povidel
1 lžícesušených švestek
mletá skořice
voda
sůl

Postup:

1. Sušené švestky namočíme do studené vody, potom přidáme povidla a povaříme
2. Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku, přidáme ke švestkám, okořeníme skořicí, osolíme a povaříme (švestky nesmí být rozvařené, aby z nich nevypadly pecky).

Doporučení:

Někdy se do této omáčky přidávaly uvařené vnitřnosti (srdce, játra, slezina).

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy