REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trhané kuře s medovo-česnekovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava pokrmu v pomalém hrnci! Delší příprava u tohoto receptu se bohatě vyplatí skvělou chutí masa spojeného s dalšími surovinami.


Ingredience:
2 kskuřecí prsa s kostí (motýlek) ...maso s kostí bude ve finále šťavnatější
3 ksstroužky česneku
1 svazekjarních cibulek
4 lžícesójové omáčky
3 lžícehoisin nebo ústřicové omáčky
2 lžícemedu
2 lžíceoleje
1 lžičkasolamylu (škrobové moučky)
chilli vločky nebo posekaná feferonka
popřípadě sezam na posypání
voda
sůl

Postup:

1. Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce
2. Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, na jemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje vymícháme směs, kterou nalijeme přes maso
3. Uzavřeme a hrnec nastavíme na stupeň II na 2,5 hodiny, maso se nám krásně uvaří a zůstane šťavnaté
4. Poté maso vyjmeme, na prkénku pomocí vidličky natrháme na vlákna
5. Omáčku nalijeme do pánve, přidáme solamyl rozmíchaný v 1 lžíci vody a svaříme
6. Maso dáme do misky, přilijeme omáčku a dobře promícháme
7. Podáváme s rýží posypané zelenou částí cibulek, popřípadě sezamem.

Doporučení:

Foto-postup najdete zde: Trhané kuře s medovo – česnekovou omáčkou (v pomalém hrnci).

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy