Příprava pokrmu v pomalém hrnci! Delší příprava u tohoto receptu se bohatě vyplatí skvělou chutí masa spojeného s dalšími surovinami.
Ingredience:
2 ks | kuřecí prsa s kostí (motýlek) ...maso s kostí bude ve finále šťavnatější |
3 ks | stroužky česneku |
1 svazek | jarních cibulek |
4 lžíce | sójové omáčky |
3 lžíce | hoisin nebo ústřicové omáčky |
2 lžíce | medu |
2 lžíce | oleje |
1 lžička | solamylu (škrobové moučky) |
chilli vločky nebo posekaná feferonka | |
popřípadě sezam na posypání | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce
2. Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, na jemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje vymícháme směs, kterou nalijeme přes maso
3. Uzavřeme a hrnec nastavíme na stupeň II na 2,5 hodiny, maso se nám krásně uvaří a zůstane šťavnaté
4. Poté maso vyjmeme, na prkénku pomocí vidličky natrháme na vlákna
5. Omáčku nalijeme do pánve, přidáme solamyl rozmíchaný v 1 lžíci vody a svaříme
6. Maso dáme do misky, přilijeme omáčku a dobře promícháme
7. Podáváme s rýží posypané zelenou částí cibulek, popřípadě sezamem.
Foto-postup najdete zde: Trhané kuře s medovo – česnekovou omáčkou (v pomalém hrnci).
Poznámka:Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….