REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňový sorbet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sorbet z rozmixovaných třešní, třešňového likéru, cukru, mleté skořice, anýzu a lístků máty.


Ingredience:
500 gtřešní
200 gcukru krupice
1 dlvody
2 lžícetřešňového likéru
1 hrstnakrájených lístků máty
špetka mletého anýzu
špetka mleté skořice
třešně a máta na ozdobu

Postup:

1. Oprané třešně ve studené vodě vypeckujeme a zachytíme odkapající šťávu
2. Třešně i se šťávou rozmixujeme s 2 lžícemi třešňového likéru
3. Smícháme krupicový cukr s 1 dl vody a pomalu zahřejeme, až se cukr rozpustí, pak přidáme špetku mleté skořice a anýzu, krátce povaříme a necháme vychladnout
4. Nakonec přidáme hrst na drobno nakrájených lístků čerstvé máty, směs promícháme s rozmixovanými třešněmi, vše nalijeme do vhodné nádoby, uložíme do mrazničky a za občasného promíchání necháme zmrazit
5. Podáváme v pohárech ozdobených čerstvými třešněmi a mátou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy