REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Treska na zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na tuku opečené v mouce a koření obalené filety z tresky, servírované spolu se zeleninou připravenou na pánvi ve výpeku po rybách.


Ingredience:
500 gtresky
1 ksčervené papriky
1 kscibule
1-2 ksstroužky česneku
1/2 kspórku
citronová šťáva
sojová omáčka
sušený zázvor
hladká mouka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu uležet
2. Rybu osušíme, hladkou mouku promícháme s červenou paprikou a zázvorem, v této směsi porce ryby obalíme
3. Obalené porce ryby opečeme na oleji z obou stran dozlatova
4. Hotové filety dáme na teplé místo a ve výpeku podusíme nakrájenou papriku, pórek, cibuli a plátky česneku, když je směs měkká, osolíme je a opepříme, zakápneme lehce sojovou omáčkou
5. Porce ryby přendáme na talíře, poklademe podušenou směsí a podáváme například s vařenými brambory ochucenými máslem, posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka:

Foto i text: D. Marouenk

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy