REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Treska na másle a tymiánu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety z tresky okořeněné, poprášené hladkou moukou, upečené v troubě pokapané olivovým olejem, posypané čerstvým tymiánem a pokladené kousky másla.


Ingredience:
1 kgtresky
150 gmásla
1-2 hrstičerstvého tymiánu
hladká mouky
olivový olej
pepř
sůl
papír na pečení

Postup:

1. Filet z tresky omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, poprášíme z obou stran moukou a položíme na plech vyložený papírem na pečení potřený olejem
2. Maso pokapeme olivovým olejem, posypeme nasekaným tymiánem a na každý plátek ryby položíme kousek másla
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 200-220 °C tak 20-30 minut, dokud filety nezezlátnou, neotáčíme je.

Doporučení:

Podáváme například se salátem, dušenou zeleninou, brambory, chlebem a pod.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy