Okořeněné tresčí filety zapečené dozlatova spolu se špenátem a anglickou slaninou.
Ingredience:
600 g | filetů z tresky (nejlépe chlazené) |
150 g | čerstvého špenátu |
80 g | plátkové anglické slaniny |
4 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | rybího koření |
citronová šťáva z 1/2 citronu | |
špetka mletého bařevného pepře |
Postup:
1. Tresčí filety omyjeme, zakapeme citronovou šťávou, posypeme rybím kořením, mletým barevným pepřem a necháme chvíli odležet
2. Mezitím dobře opereme listový špenát, necháme okapat, pak ho velmi krátce spaříme ve vroucí vodě, ihned propláchneme ve studené vodě, aby neztratil svou svěží zelenou barvu a vymačkáme
3. Tresčí filety rozkrájíme na 8 stejně velkých kousků, čtyři kousky položíme do zapékací mísy, poklademe plátky anglické slaniny, na ni rozložíme připravený špenát, pak i zbylé filety a vše přelijeme olivovým olejem
4. Zapékací mísu dáme do vyhřáté trouby a při 180 °C zapékáme dozlatova (asi 20 minut).
Podáváme s vařenými bramborami a dušenou karotkou.