REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tresčí tousty plněné špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné tresčí filety zapečené dozlatova spolu se špenátem a anglickou slaninou.


Ingredience:
600 gfiletů z tresky (nejlépe chlazené)
150 gčerstvého špenátu
80 gplátkové anglické slaniny
4 lžíceolivového oleje
1 lžičkarybího koření
citronová šťáva z 1/2 citronu
špetka mletého bařevného pepře

Postup:

1. Tresčí filety omyjeme, zakapeme citronovou šťávou, posypeme rybím kořením, mletým barevným pepřem a necháme chvíli odležet
2. Mezitím dobře opereme listový špenát, necháme okapat, pak ho velmi krátce spaříme ve vroucí vodě, ihned propláchneme ve studené vodě, aby neztratil svou svěží zelenou barvu a vymačkáme
3. Tresčí filety rozkrájíme na 8 stejně velkých kousků, čtyři kousky položíme do zapékací mísy, poklademe plátky anglické slaniny, na ni rozložíme připravený špenát, pak i zbylé filety a vše přelijeme olivovým olejem
4. Zapékací mísu dáme do vyhřáté trouby a při 180 °C zapékáme dozlatova (asi 20 minut).

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a dušenou karotkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy