Bramborák plněný zapečenou kotletou se sýrem a žampiony.
Ingredience:
80 g | sterilovaných žampionů |
4 ks | vykostěné vepřové kotlety |
4 ks | plátků sýra |
olej na smažení | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na těsto: | |
350 g | syrových brambor |
50 g | paprikového bůčku |
30 g | hladké mouky |
1 ks | vejce |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | cibule |
2 lžíce | polotučného mléka |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji a poklademe do pekáčku
2. Na maso rozložíme okapané, na plátky nakrájené žampiony, plátky sýra, dáme do trouby a vše v troubě zapečeme
3. Oloupané brambory nastrouháme na jemno, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený osmažený bůček, mouku, vejce, mletý pepř, mléko, oloupaný utřený stroužek česneku, sůl a vypracujeme těsto
4. V pánvi na rozehřátém oleji usmažíme dozlatova z připraveného těsta větší bramboráky, pak zapečené maso položíme na polovinu plátu a druhou je přeložíme.