Rolované tortilly s náplní z listového špenátu restovaného se smetanou, cibulí a česnekem, které dodají zajímavou chuť sušená rajčata a sýr.
Ingredience:
1 balení | uzeného Šmakouna |
250 g | listového špenátu (zde mražený) |
3 lžíce | sekaných sušených rajčat |
1 - 2 ks | stroužku česneku |
1 ks | střední cibule nasekaná na drobno |
1 dl | sojového mléka |
sýr balkánského typu na posypání (či jiný oblíbený sýr) | |
čerstvě mletý pepř | |
olivový olej | |
sůl | |
A dále: | |
2 ks | tortilly |
Postup:
1. Na oleji opečeme cibulku, přidáme Šmakouna nakrájeného na kostičky a orestujeme dozlatova
2. Pak na pánev přisypeme na plátky nakrájený česnek a po minutě i rozmražený špenát
3. Zalijeme ALPRO sojovou smetanou a když se tekutina téměř odpaří, přidáme sušená rajčata
4. Dochutíme a uložíme v teple
5. Tortilly opečeme krátce na suché pánvi z obou stran, naplníme hotovou špenátovou směsí a posypeme strouhaným sýrem
6. Ihned podáváme.
Místo sojového mléka můžete použít smetanu.
Poznámka:Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.Nevíte, co je Šmakoun, z čeho se vyrábí a jak z něj vařit? Navštivte stránky: www.smakoun.eu.