REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tortilla s uzeným Šmakounem, špenátem a rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rolované tortilly s náplní z listového špenátu restovaného se smetanou, cibulí a česnekem, které dodají zajímavou chuť sušená rajčata a sýr.


Ingredience:
1 baleníuzeného Šmakouna
250 glistového špenátu (zde mražený)
3 lžícesekaných sušených rajčat
1 - 2 ksstroužku česneku
1 ksstřední cibule nasekaná na drobno
1 dlsojového mléka
sýr balkánského typu na posypání (či jiný oblíbený sýr)
čerstvě mletý pepř
olivový olej
sůl
A dále:
2 kstortilly

Postup:

1. Na oleji opečeme cibulku, přidáme Šmakouna nakrájeného na kostičky a orestujeme dozlatova
2. Pak na pánev přisypeme na plátky nakrájený česnek a po minutě i rozmražený špenát
3. Zalijeme ALPRO sojovou smetanou a když se tekutina téměř odpaří, přidáme sušená rajčata
4. Dochutíme a uložíme v teple
5. Tortilly opečeme krátce na suché pánvi z obou stran, naplníme hotovou špenátovou směsí a posypeme strouhaným sýrem
6. Ihned podáváme.

Doporučení:

Místo sojového mléka můžete použít smetanu.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.Nevíte, co je Šmakoun, z čeho se vyrábí a jak z něj vařit? Navštivte stránky: www.smakoun.eu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy