Polévka z čerstvých rajčat, vývaru z hovězích kostí, zeleniny a dalších ingrediencí, servírovaná s vložkou těstovin.
Ingredience:
200-250 g | čerstvých rajčat |
20 g | hladké mouky |
15 g | těstovin do polévky |
15 g | másla |
3 g | cukru |
0,5 l | vývaru z hovězích kostí a kořenové zeleniny |
2-2 lžičky | rajského protlaku |
několik lístečků koriandru | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem
- Přidáme nadrobno pokrájená rajčata a cukr
- Polévku vaříme asi 20 minut, podle chuti můžeme přidat 1-2 lžičky rajčatového protlaku, pak ji přecedíme, nebo ji můžeme rozmixovat pomocí tyčového mixéru
- Nakonec do polévky přidáme uvařené těstoviny, osolíme ji a okořeníme pepřem a nadrobno nasekaným koriandrem, prohřejeme a můžeme servírovat.
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.