REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tolstolobik na rajčatech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky marinovaného rybího masa s rajčatovo-žampionovou směsí, bílým vínem a cibulovou natí. Krátce zapečené v troubě.


Ingredience:
Na 2 porce:
300 gfiletu z tolstolobika (bez kůže)
2 lžičkysušené bazalky
špetka mletého koriandru
šťáva z 1 citronu
himalájská sůl
špetka chilli
Rajčatovo-žampionová směs:
250 gmalých žampionů
250 gcherry rajčátek
50 mlsuchého bílého vína
2 lžíceolivového oleje
2 lžícemásla
2 lžičkytřtinového cukru
1 lžičkasušené bazalky
1 hrstcibulové natě
2 ksstroužku česneku
himalájská sůl

Postup:

1. Rybí maso (bez kůže) nakrájíme na kostky 3×3 cm, dáme do misky, zakápneme citronovou šťávou
2. Bohatě posoíme a přidáme koření
3. Promícháme a necháme hodinu marinovat.
4. Mezitím si připravíme rajčatovo-žampionovou směs, kdy do pánve dáme olej a necháme rozehřát
5. Přidáme nasekaný česnek a necháme rozvonět
6. Přidáme na silnější plátky pokrájené žampiony, překrájená cherry rajčata, osolíme, přidáme cukr a necháme lehce zkarameliovat
7. Přidáme bazalku a zastříkneme vínem, které necháme zčásti odpařit
8. Vše restujeme cca 10 minut, úplně nakonec přidáme nasekanout cibulovou nať
9. Pekáček vymažeme máslem, na dno dáme směs z pánve a rybí maso bez marinády
10. Pečeme v troubě na 200 °C zhruba 15-20 minut
11. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy