REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tofu s květákem a houbami shitake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý a přitom chutný vegetariánský recept inspirovaný vietnamskou kuchyní jste mohli vidět v novém seriálu Ohnivý kuře, vysílaném na TV Prima.


Ingredience:
400 gpřírodního tofu
150 ghub shitake
50 mlrýžového vína
4 lžícesojové omáčky
3 lžícearašídového oleje
2 lžícechilli omáčky
2 lžícerybí omáčky
1 lžícečerstvého nastrouhaného zázvoru
1 lžícebramborového škrobu
2 ksprolisované stroužky česneku
1 kskvětáku
čerstvá limetková šťáva
čerstvě mletý pepř
čerstvý koriandr
sůl
Příloha:
jasmínová rýže

Postup:

1. Připravíme si marinádu; v misce smícháme sójovou, rybí a chilli omáčku, přidáme víno, prolisovaný česnek, trochu nastrouhaného čerstvého zázvoru, lžíci bramborového škrobu, opět vše promícháme
2. Tofu nakrájíme na menší kostky a naložíme je do připravené marinády
3. Očištěné, pod studenou tekoucí vodou oprané a důkladně okapané houby nakrájíme na nudličky, květák rozeberte na malé růžičky a také ho propláchneme pod studenou tekoucí vodou
4. Na woku rozehřejeme 1 lžíci oleje a osmahneme na něm zprudka kostky tofu okapané od marinády, opečené tofu vyndáme, dáme stranou, přilijeme olej a opečeme květák a houby, opět pěkně zprudka
5. Jakmile jsou houby s květákem měkké, nalijeme do pánve marinádu, ochutíme ji limetkovou šťávou, pak vrátíme zpět do pánve i tofu
6. Vše krátce zvolna povaříme, nejlépe za stálého míchání
7. Nakonec směs dochutíme nasekaným koriandrem a okořeníme čerstvě mletým pepřem, ochutnáme a případně pokrm dosolíme.

Doporučení:

Podávejte s jasmínovou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy