Jedna z mnoha variant na chutný dezert ze smetanového sýra, dlouhých piškotů, vajíček a dalších ingrediencí.
Ingredience:
500 g | smetanového sýra Mascarpone |
200 g | dlouhých cukrářských piškotů |
100 g | moučkového cukru |
1 šálek | silné černé překapávané kávy |
2 cl | kávového likéru |
3 ks | vejce |
kakao nebo nastrouhaná hořká čokoláda | |
rum |
Postup:
1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak pomocí ručního tyčového mixéru ušleháme tuhý sníh z bílků
2. Mascarpone smícháme s vejcem a ochutíme kávovým likérem
3. Piškoty pokapeme kávou a rumem, klademe je do mísy, polovinu piškotů potřeme krémem, vyskládáme druhou část piškotů, tu potřeme také krémem
4. Povrch posypeme kakaem nebo nastrouhanou hořkou čokoládou a dáme do lednice nejméně na 1 hodinu vychladit.
Mascarpone lze nahradit krémovou zakysanou smetanou, nebo ušlehanou lučinou smíchanou s trochou mléka.