REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tiramisu z mascarpone III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený dezert z mascarpone, šlehačky, piškotů a dalších ingrediencí, servírovaný posypaný kakaem a kokosem, zdobený ovocem.


Ingredience:
500 gmascarpone
120 gpiškotů
50 ghořké čokolády
3 lžícecukru
500 mlsmetany ke šlehání 33 %
200 mlananasového džusu
40 mlovocného likéru nebo griotky
3 ksvajec
špetka mleté skořice
Na dohotovení:
2 lžícestrouhaného kokosu
40 gkakaa
ovoce (kiwi, nektarinka, karambola)

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s cukrem a špetkou mleté skořice do husté pěny
2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, ze studené smetany tuhou šlehačku a čokoládu na hrubo nastrouháme
3. Do žloutkové směsi vmícháme mascarpone, sníh z bílků, šlehačku, nastrouhanou čokoládu a dáme do lednice vychladit
4. Piškoty namáčíme do ananasového džusu smíchaného s likérem nebo griotkou, necháme nasáknout a pak je naskládáme na dno dortové formy, zakryjeme je vrstvou připraveného krému a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience (poslední vrstvu by měl tvořit krém)
5. Povrch tiramisu poprášíme kakaem i kokosem, uložíme do chladna (nejlépe přes noc) a před podáváním dozdobíme ovocem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy