REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tiramisu podle Nigelly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tiramisu podle slavné televizní kuchařky Nigelly Lawsonové připravené z mascarpone, dlouhých cukrářských piškotů, vajec, cukru, kaka a likéru Baileys.


Ingredience:
350 mlkávy připravené z 350 ml vody a 9 lžiček instantní kávy, vychlazené
250 mllikéru Baileys
2 balení po 200 gdlouhých cukrářských piškotů
500 gmascarpone
75 gkrystalového cukru
2,5 lžičkykakaa
2 ksvejce

Postup:

1. V mělké misce smícháme kávu se 175 ml likéru
2. Piškoty namočíme do tekutiny a necháme nasáknout z obou stran, aby byly vlhké, ale ne rozmočené, poklademe je na dno čtvercové skleněné mísy
3. Oddělíme žloutky, jeden bílek odložíme, žloutky vyšleháme s cukrem na světle žlutý hustý krém, přidáme zbylých 75 ml likéru a mascarpone, a vytvoříme nadýchaný krém
4. Jeden bílek ušleháme na tuhý sníh a vmícháme ho do krému, polovinou krému potřeme vrstvu piškotů
5. Poklademe další vrstvu namočených piškotů a navrch dáme zbytek krému
6. Mísu zakryjeme fólií a na noc odložíme do lednice
7. Tiramisu před podáváním posypeme přes sítko kakaovým práškem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy