REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tiramisu nanuky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tiramisu nanuky jsou trochu zavádějící název, ale je pravda, že sestřičkou tohoto dezertu je italské tiramisu a bratříčkem zase nanuk na špejli.


Ingredience:
Rozpis na 12 dezertů:
Na těsto:
80 ghladké mouky
60 gkrystalového cukru
3 kscelá vejce
3 ksvaječné žloutky
Na náplň:
180 gmascarpone nebo jemného tvarohu
100 gbílé čokolády
50 gvanilkového pudinku
2 gmleté kávy
3 lžícešlehačky
Na polevu:
150 grozpuštěné čokolády
50 gmásla
trochu kakaa
Ostatní:
papír na pečení
špejle na nanuky

Postup:

1. Z bílku vyšleháme tuhý sníh ochutíme ho cukrem
2. Do tuhé sněhu opatrně zapracujeme vaječné žloutky a mouku, vymícháme do hladka
3. Na plech vyložený papírem na pečení pomocí lžíce nebo sáčku na zdobení cukroví nastříkáme těsto ve tvaru oválu (velikost běžného nanuku) 4. V troubě vyhřáté na 220 °C pečeme cca 7-10 minut
5. Plech vytáhneme z trouby, upečené oválky těsta otočíme a pokapeme uvařenou a vychladlou černou kávou
6. Připravíme si krém; do uvařeného vanilkového pudingu přidáme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozpuštěnou bílou čokoládu, když vychladne hmotu smícháme se šlehačkou a mascarpone nebo tvarohem, opět ochutíme kávou
7. Na připravené těstové oválky položíme držátko na nanuky na povrch naneseme krém, dáme do mrazáku zamrazit
8. Ve vodní lázni připravíme čokoládu smíchanou s máslem v které máčíme zamrazené nanuky, ty pak strčíme opět do mrazáku, aby pěkně ztuhly
9. Hotové tiramisu nanuky ještě hojně posypeme kakaem a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy