REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tiramisu II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené sladké pokušení z Itálie.


Ingredience:
750 g mascarpone
200 g cukrářských piškotů
200 gmoučkového cukru
20 gkvalitního kakaa na posypání
500 mlneslazené silné černé kávy
6 ksžloutků
Na ozdobení:
2 ksčerstvých fíků (nebo jiného ovoce - jahody, maliny)
lístky čerstvé meduňky nebo máty
neplněné cukrářské trubičky

Postup:

1. Žloutky vyšleháme v horké vodní lázni s polovinou moučkového cukru do husté pěny
2. Mascarpone dobře promícháme se zbylým cukrem a pak do něj vmícháme připravenou žloutkovou pěnu
3. Dno obdélníkové formy o velikosti zhruba 20 x 30 cm vyložíme cukrářskými piškoty, rozetřeme na ně 1/
3 krému, nahoru rozložíme piškoty máčené do černé kávy a tento postup opakujeme až do spotřebování všech surovin, kdy poslední vrstvou bude tvarohový krém, který dobře uhladíme
4. Naplněnou formu dáme do chladničky, necháme dobře ztuhnout
5. Tirasimu nakrájíme na obdélníky, jejich povrch posypeme silnou vrstvou kakaa a před podáváním dozdobíme nakrájenými čerstvými fíky (nebo jiným ovocem), lístky meduňky a cukrářskými trubičkami.

Doporučení:

Mascarpone můžeme nahradit krémovou zakysanou smetanou nebo ušlehanou Lučinou s trochou mléka.

Poznámka:

Mascarpone je italský čerstvý tvarohový sýr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy