REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tilápie přelitá thajskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené filety z tilápie (okounovce), servírované přelité pikantní thajskou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
4 ksfilety z tilápie (okounovce nilského)
2 lžíceslunečnicového oleje
2 lžícekukuřičného škrobu
pepř
sůl
chilli papričky, lístk koriandru a kolečka limetky na ozdobu
Na thajskou omáčku:
4 ksjarní cibulky
2 ksstroužky česneku
1 kszázvoru velkého tak 3 cm
2 lžícesójové omáčky
1 lžícetřtinového cukru
šťáva z 1 ks limetky

Postup:

1. Filety z tilápie osolíme a okořeníme pepřem, pak je obalíme ve škrobu
2. V nepřilnavé pánvi na dobře rozpáleném oleji rybí maso zprudka, z obou stran opečeme dozlatova (2–
3 minuty po každé straně), filety vyjmeme a uchováme v teple
3. V téže pánvi, co jsem připravovaly ryby zprudka orestujeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, podrcený česnek a na jemno nastrouhaný zázvor, přidáme sójovou omáčku, cukr i limetkovou šťávu a necháme obsah pánve probublávat, až bude mít omáčka konzistenci sirupu
4. Jednotlivé porce tilápie (2 filety na porci) přelijeme teplou thajskou omáčkou a ozdobíme chilli papričkami zbavenými jadřinců a nakrájenými na proužky, kolečky limetky a lístky koriandru.

Doporučení:

Recept se hodí i na filety z pangasiuse, tresky …

Poznámka:

Více o tilápii najdete zde: Tilápie nilská (Okounovec)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy