REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Thajské kuřecí špízy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kostky masa s kousky paprik a cibule napíchané na špejle, potřené olejem s limetkovou šťávou, grilované doměkka.


Ingredience:
4 kskuřecích stehen
1 ksčervené papriky
1 ksžluté papriky
1 kscibule
2 lžíceolivového oleje
šťáva z 1 limetky
sůl
Na marinádu:
150 mlkokosového mléka
1 lžícečervené kari pasty
1 lžícenasekaného koriandru

Postup:

1. Na marinádu v kastrůlku krátce orestujeme kari pastu, zalijeme ji polovinou kokosového mléka a zvolna svaříme na polovinu, přidáme na jemno nasekaný koriandr, sundáme z tepla, poté vmícháme zbylé kokosové mléko a necháme vychladnout
2. Kuřecí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, vložíme do připravené marinády, promícháme, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme asi 2 hodiny v chladu rozležet
3. Omyté očištěné papriky a oloupanou cibuli nakrájíme na stejně velké kousky, potom zeleninu s masem střídavě napícháme na špejle, lehce osolíme a špízy potřeme olejem smíchaným s limetkovou šťávou
4. Špízy grilujeme na rozehřátém grilu ze všech stran doměkka a během grilování je několikrát potřeme olivovým olejem smíchaným s limetkovou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy