Marinované kostky masa s kousky paprik a cibule napíchané na špejle, potřené olejem s limetkovou šťávou, grilované doměkka.
Ingredience:
4 ks | kuřecích stehen |
1 ks | červené papriky |
1 ks | žluté papriky |
1 ks | cibule |
2 lžíce | olivového oleje |
šťáva z 1 limetky | |
sůl | |
Na marinádu: | |
150 ml | kokosového mléka |
1 lžíce | červené kari pasty |
1 lžíce | nasekaného koriandru |
Postup:
1. Na marinádu v kastrůlku krátce orestujeme kari pastu, zalijeme ji polovinou kokosového mléka a zvolna svaříme na polovinu, přidáme na jemno nasekaný koriandr, sundáme z tepla, poté vmícháme zbylé kokosové mléko a necháme vychladnout
2. Kuřecí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, vložíme do připravené marinády, promícháme, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme asi 2 hodiny v chladu rozležet
3. Omyté očištěné papriky a oloupanou cibuli nakrájíme na stejně velké kousky, potom zeleninu s masem střídavě napícháme na špejle, lehce osolíme a špízy potřeme olejem smíchaným s limetkovou šťávou
4. Špízy grilujeme na rozehřátém grilu ze všech stran doměkka a během grilování je několikrát potřeme olivovým olejem smíchaným s limetkovou šťávou.