REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Thajské kuřecí špízy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kostky masa s kousky paprik a cibule napíchané na špejle, potřené olejem s limetkovou šťávou, grilované doměkka.


Ingredience:
4 kskuřecích stehen
1 ksčervené papriky
1 ksžluté papriky
1 kscibule
2 lžíceolivového oleje
šťáva z 1 limetky
sůl
Na marinádu:
150 mlkokosového mléka
1 lžícečervené kari pasty
1 lžícenasekaného koriandru

Postup:

1. Na marinádu v kastrůlku krátce orestujeme kari pastu, zalijeme ji polovinou kokosového mléka a zvolna svaříme na polovinu, přidáme na jemno nasekaný koriandr, sundáme z tepla, poté vmícháme zbylé kokosové mléko a necháme vychladnout
2. Kuřecí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, vložíme do připravené marinády, promícháme, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme asi 2 hodiny v chladu rozležet
3. Omyté očištěné papriky a oloupanou cibuli nakrájíme na stejně velké kousky, potom zeleninu s masem střídavě napícháme na špejle, lehce osolíme a špízy potřeme olejem smíchaným s limetkovou šťávou
4. Špízy grilujeme na rozehřátém grilu ze všech stran doměkka a během grilování je několikrát potřeme olivovým olejem smíchaným s limetkovou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy