REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Thajská rýže s kuřetem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená rýže servírovaná s opečeným kuřecím masem, při podávání ozdobená chilli papričkou a jarní cibulkou.


Ingredience:
200 gkuřecích řízků
150 gklíčků mungo
1 ksstředně velké cibule
1 ks stroužek česneku
3 lžícerostlinného oleje
2 lžícerybí omáčky
3 1/2 hrnkuvody
2 1/2 hrnkujasmínové rýže (dlouhozrnné)
světlá sójová omáčka
nať jarní cibulky na ozdobení
červená chilli paprička na ozdobení

Postup:

1. Do kastrolu nasypeme rýži, zalijeme vodou, uvedeme rychle do varu, zakryjeme pokličkou, teplotu snížíme a velmi zvolna vaříme asi 16 minut, až je rýže měkká a voda se vstřebá
2. Na rozehřátém oleji zprudka opečeme očištěné, na kostičky nakrájené maso, až změní barvu a pak ho vyndáme
3. Do pánve nasypeme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme oloupaný, na menší kousky nakrájený česnek, klíčky mungo a krátce vše opečeme
4. Vsypeme uvařenou rýži, vrátíme zpět maso, přilijeme rybí omáčku, několik minut mícháme při vysoké teplotě a pak ochutíme sójovou omáčkou
5. Pokrm podáváme ozdobený podélně nakrájenou natí jarní cibulky a očištěné, na nudličky nakrájené papričky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy