REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny promíchané s omáčkou z rajčat, kuřecího masa a dalších ingrediencí, zapečené s plátky mozzarelly dokřupava.


Ingredience:
1,2 kg loupaných rajčat naložených v konzervě
450 gmozzarelly
400 guvařených těstovin (například mašličky)
4 hrstistrouhaného parmazánu
1 hrstbazalkových lístků
2 lžíceolivového oleje + na vymazání
100 mlvody
4 ksšalotek
3 ksstroužků česneku
2 ksvětších kuřecích prsou
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme do změknutí oloupané na jemno nasekané šalotky a oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku
2. Přidáme očištěné na menší kostky nakrájené kuřecí maso, opečeme dozlatova, osolíme, opepříme, přidáme rajčata, vodu, přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut 3. Nakonec do omáčky přidáme bazalkové lístky, podle chuti dosolíme, smícháme s uvařenými těstovinami a polovinou na jemno nastrouhaného parmazánu
4. Na dno zapékací mísy vymazané olejem rozložíme vrstvu těstovin s masem, na ně plátky mozzarelly, pak strouhaný parmazán, opět těstoviny a navrch plátky mozzarelly, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme 15 minut dokřupava.

Doporučení:
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy