REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny se slaninou a omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny (pene, špagety …) přelité smetanovou omáčkou s kostičkami orestované slaniny.


Ingredience:
400 gtěstovin (pene, špagety ...)
120 ganglické slaniny
2 dlsmetany
1 kscibule
voda
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je necháme důkladně okapat
2. Oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli orestujeme na oleji spolu s kostičkami anglické slaniny
3. Zdroj tepla snížíme, přilijeme smetanu pokojové teploty, zamícháme a necháme chvíli prohřát, omáčku můžeme zahustit solamylem nebo troškou mouky rozšlehané v malém množství studené vody
4. Dobře okapané těstoviny servírujeme přelité smetanovou omáčkou.

Doporučení:

Jako vložku do omáčky můžeme použít čerstvě nasbírané houby, ty očištěné a nakrájené přidáme do omáčky, jakmile orestujeme cibuli. Pokrm můžeme také ozdobit nastrouhaným sýrem a snítky zelené petrželky.

Poznámka:

Solamyl – Je bramborová moučka určená kromě jiného na zahuštění pokrmů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy