Uvařené těstoviny (pene, špagety …) přelité smetanovou omáčkou s kostičkami orestované slaniny.
Ingredience:
400 g | těstovin (pene, špagety ...) |
120 g | anglické slaniny |
2 dl | smetany |
1 ks | cibule |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je necháme důkladně okapat
2. Oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli orestujeme na oleji spolu s kostičkami anglické slaniny
3. Zdroj tepla snížíme, přilijeme smetanu pokojové teploty, zamícháme a necháme chvíli prohřát, omáčku můžeme zahustit solamylem nebo troškou mouky rozšlehané v malém množství studené vody
4. Dobře okapané těstoviny servírujeme přelité smetanovou omáčkou.
Jako vložku do omáčky můžeme použít čerstvě nasbírané houby, ty očištěné a nakrájené přidáme do omáčky, jakmile orestujeme cibuli. Pokrm můžeme také ozdobit nastrouhaným sýrem a snítky zelené petrželky.
Poznámka:Solamyl – Je bramborová moučka určená kromě jiného na zahuštění pokrmů.