REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychle připravené těstoviny se sušenými rajčaty a kousky tuňáka. Dokořeněné sušeným česnekem a oregánem.


Ingredience:
250 gtěstovin penne
200 gtuňákové konzervy v oleji (nejlépe kousky)
5 kssušených rajčat
2 ksstředně velké cibule
4 lžícesmetany na vaření nebo ke šlehání
2 lžíceoleje, nejlépe olivového
1 lžičkasušeného česneku
1 lžičkasušeného oregana
ančovička (není nutná)
voda z těstovin
sůl

Postup:

1.

Těstoviny uvaříme al dente, slijeme, ale část vody z vaření si schováme (zhruba necelý decilitr)
2. Na oleji osmažíme cibulku, až lehce zrůžoví a přidáme sušená rajčata
3. Po půlminutě vmícháme odkapaného tuňáka, nasekanou ančovičku a asi 2 lžíce oleje z konzervy
4. Prohřejeme, přilijeme smetanu a koření, pak vodu z těstovin a odstavíme.

Doporučení:

Pro zpestření můžeme přidat i černé nebo zelené olivy či kapary.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy