REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s rukolovým pestem a pečeným krůtím prsem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložené krůtí prso v celku upečené v troubě, servírované nakrájené na plátky spolu s těstovinami ochucenými domácím pestem a na pánvi orestovanými cherry rajčátky a sušenou šunkou.


Ingredience:
1 kskrůtí prso
2-3 ksstroužky česneku
1/4 lžičkypepře
1 dcloleje
sůl
Na těstoviny:
1 balenícelozrnné těstoviny
2 hrstirukoly
asi 100 mlolivového oleje
6 kscherry rajčátek
2 ksstroužky česneku
2 ksplátky sušené šunky (nemusí být)
50 g kešu oříšků
1 lžícelimetkové štávy
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si naložíme maso; okořeníme ho solí, pepřem a česnekem, pak vložíme do oleje a necháme naložené aspoň několik hodin
2. Maso vložíme do vymaštěného pekáče a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme zhruba 70 minut, během pečení maso podléváme vlažnou vodou a přeléváme šťávou z výpeku
3. Po vytažení z trouby necháme 15 minut odpočinout, pak pečeni naporcujeme na plátky
4. Rukolu dáme do misky, kam přidáme kešu oříšky, česnek, olej, limetkovou štávu, sůl a pepř, vše rozmixujeme v pastu
5. Těstoviny dáme vařit do mírně oslené vody
6. Na pánvičce rozpálíme pár kapek oleje a restujeme na něm natrhanou šunku a rozkrájená cherry rajčátka
7. Do horkých těstovin dáme pesto a promícháme, přidáme z pánvičky opečená rajčátka se šunkou, promícháme a podáváme na talíři spolu s nakrájeným upečeným masem.

Doporučení:

Rukolové pesto se špagetami je skvělé i jako samotný chod, upečené plátky krůtího prsa lze vynechat a podávat těstoviny samotné.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská, volně upraveno ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy