Naložené krůtí prso v celku upečené v troubě, servírované nakrájené na plátky spolu s těstovinami ochucenými domácím pestem a na pánvi orestovanými cherry rajčátky a sušenou šunkou.
Ingredience:
1 ks | krůtí prso |
2-3 ks | stroužky česneku |
1/4 lžičky | pepře |
1 dcl | oleje |
sůl | |
Na těstoviny: | |
1 balení | celozrnné těstoviny |
2 hrsti | rukoly |
asi 100 ml | olivového oleje |
6 ks | cherry rajčátek |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | plátky sušené šunky (nemusí být) |
50 g | kešu oříšků |
1 lžíce | limetkové štávy |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejprve si naložíme maso; okořeníme ho solí, pepřem a česnekem, pak vložíme do oleje a necháme naložené aspoň několik hodin
2. Maso vložíme do vymaštěného pekáče a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme zhruba 70 minut, během pečení maso podléváme vlažnou vodou a přeléváme šťávou z výpeku
3. Po vytažení z trouby necháme 15 minut odpočinout, pak pečeni naporcujeme na plátky
4. Rukolu dáme do misky, kam přidáme kešu oříšky, česnek, olej, limetkovou štávu, sůl a pepř, vše rozmixujeme v pastu
5. Těstoviny dáme vařit do mírně oslené vody
6. Na pánvičce rozpálíme pár kapek oleje a restujeme na něm natrhanou šunku a rozkrájená cherry rajčátka
7. Do horkých těstovin dáme pesto a promícháme, přidáme z pánvičky opečená rajčátka se šunkou, promícháme a podáváme na talíři spolu s nakrájeným upečeným masem.
Rukolové pesto se špagetami je skvělé i jako samotný chod, upečené plátky krůtího prsa lze vynechat a podávat těstoviny samotné.
Poznámka:Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská, volně upraveno ReceptyOnLine.cz