V troubě upečená ochucená rajčátka, servírovaná s na skus uvařenými těstovinami ozdobenými lístky bazalky a parmazánem. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
10 ks | cherry rajčátek |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | větvička tymiánu |
2 porce | sušených těstovin |
1 dl | bílého vína |
1 lžíce | cukru |
pár bazalkových lístků | |
olivový olej | |
parmazán | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Rajčata rozpulte a naskládejte do malého pekáčku, posypte solí, cukrem a tymiánovými lístky, nakonec zakápněte olivovým olejem
2. Pečte v rozehřáté troubě při 190 °C asi 15 min
3. Ve velké pánvi rozehřejte na mírném ohni trochu olivového oleje a orestujte na něm plátky česneku, dobře hlídejte, aby česnek nezhořknul, přidejte pečená rajčata, zarestujte a zastříkněte vínem a okořeňte
4. Mezitím ve velkém hrnci uvařte v osolené vodě těstoviny, tak aby byly na skus, sceďte a trochu tekutiny z těstovin přidejte do omáčky, opět promíchejte
5. Nakonec těstoviny přidejte do omáčky, prohoďte s lístky bazalky a ihned sevírujte posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem.