Salát z vařených těstovin, grilovaných měsíčků jablek, cibule, salátu a ořechů, servírovaný ozdobený nivou a pokapaný zálivkou.
Ingredience:
300 g | těstovin + voda + sůl |
100 g | nivy |
70 g | vlašských ořechů |
1 ks | menšího kyselého jablka + olej na potření |
1 ks | jarní cibulky |
1/4 ks | bílé cibule |
1 lžíce | oleje |
1 hrst | rukoly |
několik listů radicchia | |
Na zálivku: | |
4 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | jablečného octa |
Postup:
1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme je a promícháme s 1 lžící oleje
2. Připravíme si zálivku z olivového oleje a jablečného octa 3. Omyté jablko rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na slabé měsíčky, troubu rozehřejeme na 230 °C, malý rošt do plechu potřeme olejem a jablka na něm grilujeme
4. Saláty opláchneme, necháme okapat, jarní cibulku na drobno nasekáme, bílou cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme
5. V salátové míse promícháme uvařené těstoviny, natrhané saláty, cibule, grilovaná jablka, na drobno nasekané ořechy, ozdobíme nadrobenou nivou a pokapeme zálivkou.
Salát můžeme podávat jak teplý, tak i vychlazený. Vlašské ořechy můžeme krátce opražit na pánvi.