REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s jablkem a nivou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vařených těstovin, grilovaných měsíčků jablek, cibule, salátu a ořechů, servírovaný ozdobený nivou a pokapaný zálivkou.


Ingredience:
300 gtěstovin + voda + sůl
100 gnivy
70 gvlašských ořechů
1 ksmenšího kyselého jablka + olej na potření
1 ksjarní cibulky
1/4 ksbílé cibule
1 lžíceoleje
1 hrstrukoly
několik listů radicchia
Na zálivku:
4 lžíceolivového oleje
1 lžícejablečného octa

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme je a promícháme s 1 lžící oleje
2. Připravíme si zálivku z olivového oleje a jablečného octa 3. Omyté jablko rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na slabé měsíčky, troubu rozehřejeme na 230 °C, malý rošt do plechu potřeme olejem a jablka na něm grilujeme
4. Saláty opláchneme, necháme okapat, jarní cibulku na drobno nasekáme, bílou cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme
5. V salátové míse promícháme uvařené těstoviny, natrhané saláty, cibule, grilovaná jablka, na drobno nasekané ořechy, ozdobíme nadrobenou nivou a pokapeme zálivkou.

Doporučení:

Salát můžeme podávat jak teplý, tak i vychlazený. Vlašské ořechy můžeme krátce opražit na pánvi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy