REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s gorgonzolou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Gorgonzola má výraznou a slanou chuť a těstoviny skvěle ochutí. Jde o recept inspirovaný klasickou italskou kuchyní.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
150 ggorgonzoly
6 ksrajčat
2 ksstroužky
nasekané bylinky
olivový olej
pepř
Na těstoviny
250 gtěstovin
voda
sůl

Postup:
  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v mírně osolené vodě, pěkně na skus
  2. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme, česnek nasekáme na drobno
  3. V prostorné pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájená rajčata a česnek, dusíme, až se část tekutiny z rajčat odpaří
  4. Přidáme uvařené těstoviny a kousky gorgonzoly, mícháme, až se sýr zcela rozpustí, na závěr opepříme, posypeme nasekanými bylinkami a teplé podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy