Gorgonzola má výraznou a slanou chuť a těstoviny skvěle ochutí. Jde o recept inspirovaný klasickou italskou kuchyní.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
150 g | gorgonzoly |
6 ks | rajčat |
2 ks | stroužky |
nasekané bylinky | |
olivový olej | |
pepř | |
Na těstoviny | |
250 g | těstovin |
voda | |
sůl |
Postup:
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v mírně osolené vodě, pěkně na skus
- Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme, česnek nasekáme na drobno
- V prostorné pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájená rajčata a česnek, dusíme, až se část tekutiny z rajčat odpaří
- Přidáme uvařené těstoviny a kousky gorgonzoly, mícháme, až se sýr zcela rozpustí, na závěr opepříme, posypeme nasekanými bylinkami a teplé podáváme.