Uvařené těstoviny rigatoni servírované s na víně podušeným kachním masem.
Ingredience:
300 g | těstovin mezzi rigatoni |
500 g | šalotek |
500 ml | hovězího vývaru |
160 ml | červeného vína |
80 ml | rajčatového protlaku |
2 lžíce | hladkolisté petrželky |
1 lžíce | olivového oleje |
4 ks | kachních stehen |
2 ks | bobkového listu |
1 ks | stroužku česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Ve velkém hrnci na rozehřátém oleji opečeme dozlatova ze všech stran očištěná, kůže zbavená kachní stehna, vyndáme je a necháme stranou
2. Pak vsypeme oloupanou šalotku, opečeme dohněda (asi 4 minuty), přidáme oloupaný utřený stroužek česneku, rajčatové pyré, bobkové listy, přilijeme víno i hovězí vývar a vše promícháme
3. Do hrnce vrátíme zpět maso, přiklopíme a v troubě dusíme při teplotě 160 °C asi 1,5 hodiny, aby maso bylo měkké a odpadávalo od kosti
4. Potom vyndáme z trouby, necháme zchladnout, vyjmeme bobkové listy i maso
5. Maso obereme od kosti, vrátíme do hrnce a ragú už jen prohřejeme
6. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, tak aby byly al dente (na skus), scedíme a necháme okapat
7. Nakonec uvařené těstoviny smícháme s ragú, podle chuti osolíme, opepříme a podáváme posypané s nadrobno nasekanou petrželkou.
Rigatoni – Italské těstoviny ve tvaru krátkých tlustých válečků. Tyto těstovinové rourky s rovnými konci mívají vroubkovaný povrch.