REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny rigatoni s kachním ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny rigatoni servírované s na víně podušeným kachním masem.


Ingredience:
300 gtěstovin mezzi rigatoni
500 gšalotek
500 mlhovězího vývaru
160 mlčerveného vína
80 mlrajčatového protlaku
2 lžícehladkolisté petrželky
1 lžíceolivového oleje
4 kskachních stehen
2 ksbobkového listu
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Ve velkém hrnci na rozehřátém oleji opečeme dozlatova ze všech stran očištěná, kůže zbavená kachní stehna, vyndáme je a necháme stranou
2. Pak vsypeme oloupanou šalotku, opečeme dohněda (asi 4 minuty), přidáme oloupaný utřený stroužek česneku, rajčatové pyré, bobkové listy, přilijeme víno i hovězí vývar a vše promícháme
3. Do hrnce vrátíme zpět maso, přiklopíme a v troubě dusíme při teplotě 160 °C asi 1,5 hodiny, aby maso bylo měkké a odpadávalo od kosti
4. Potom vyndáme z trouby, necháme zchladnout, vyjmeme bobkové listy i maso
5. Maso obereme od kosti, vrátíme do hrnce a ragú už jen prohřejeme
6. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, tak aby byly al dente (na skus), scedíme a necháme okapat
7. Nakonec uvařené těstoviny smícháme s ragú, podle chuti osolíme, opepříme a podáváme posypané s nadrobno nasekanou petrželkou.

Poznámka:

Rigatoni – Italské těstoviny ve tvaru krátkých tlustých válečků. Tyto těstovinové rourky s rovnými konci mívají vroubkovaný povrch.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy