REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny gigli s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny smíchané s omáčkou z hub, smetany, kuřecího vývaru a šalotky, na talířích posypané parmazánem.


Ingredience:
400 gtěstovin gigli se sušenými rajčátky
400 ghnědých žampionů
200 ghříbků
50 gmásla
60 mlkuřecího vývaru
240 mlsmetany
1 lžíceolivového oleje
1 lžícetymiánových lístků
3 ksšalotky
strouhaný parmazán
voda
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente (na skus), scedíme, necháme okapat a dáme na teplé místo
2. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji i másle opečeme oloupané, na jemno nasekané šalotky, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony i hříbky, tymián a opékáme asi 8 minut
3. Pak vlijeme smetanu, kuřecí vývar a zvolna vaříme, dokud obsah pánve nezhoustne a houby nejsou měkké
4. Nakonec přidáme uvařené těstoviny, promícháme a podáváme posypané strouhaným parmazánem.

Poznámka:

Gigli – druh italských těstovin ve tvaru zužujících se spirálek. Lze ja samozřejmě nahradit jinými tvary.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy