Recept inspirovaný italskou kuchyní. Jde o obědový salát servírovaný dobře vychlazený. Připravuje se z uvařených dobře okapaných těstovin, černých oliv, sušených rajčat ….
Ingredience:
200 g | těstovin funghetto |
100 g | černých oliv |
50 g | sušených rajčat |
1 ks | červená cibule |
1 ks | červená paprika |
1 lžíce | nasekané petrželky |
osolená voda na uvaření těstovin | |
Na zálivku: | |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 ks | stroužek česneku |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Uvařené těstoviny, promícháme se sušenými rajčaty, nakrájenou cibulí, paprikou, přepůlenými olivami, nasekanou petrželkou
- Z uvedených surovin na zálivku připravíme zálivku, kterou vidličkou rozšleháme
- Zálivkou přelijeme salát, promícháme a necháme vychladit
- Chlazený salát podáváme samotný.