REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový salát s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z upečeného kuřecího masa a uvařených těstovin, promíchaných s rajčaty a čínským zelím, ochucený zálivkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
200 gkrátkých těstovin
150 gkuřecího masa (pečeného nebo vařeného)
150 gčervených fazolí (sterilovaných)
2 ksrajčat
1 ksmenšho čínského zelí
několik lístků bazalky
bílý mletý pepř
sůl
Zálivka:
100 gmajonézy
100 mlsmetany
1 lžícekremžské hořčice
1 lžičkasladké mleté
červené papriky
sůl

Postup:

1. Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody a ihned je zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu
2. Uvaříme je podle návodu nepříliš doměkka (tak zvaně na skus – al dente), pak je propláchneme studenou vodou a necháme okapat
3. Čínské zelí nakrájíme na tenké nudličky, rajčata opláchneme, nakrájíme na osminky a bazalku nasekáme nadrobno
4. Do mísy vložíme uvařené těstoviny, na menší kousky nakrájené uvařené (upečené) maso, přidáme scezené fazole, rajčata, nakrájené zelí, nasekanou bazalku a podle potřeby osolíme a opepříme
5. Zalijeme zálivkou připravenou z rozšlehané majonézy, smetany, kremžské hořčice, mleté červené papriky a špetky soli
6. Vše dobře promícháme a necháme vychladnout
7. Dochucené kuřecí kousky umístíme na vrch salátu a podáváme.

Doporučení:

Těstoviny na salát nesmí byt uvařené příliš doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy