Salát z upečeného kuřecího masa a uvařených těstovin, promíchaných s rajčaty a čínským zelím, ochucený zálivkou.
Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby: | |
200 g | krátkých těstovin |
150 g | kuřecího masa (pečeného nebo vařeného) |
150 g | červených fazolí (sterilovaných) |
2 ks | rajčat |
1 ks | menšho čínského zelí |
několik lístků bazalky | |
bílý mletý pepř | |
sůl | |
Zálivka: | |
100 g | majonézy |
100 ml | smetany |
1 lžíce | kremžské hořčice |
1 lžička | sladké mleté |
červené papriky | |
sůl |
Postup:
1. Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody a ihned je zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu
2. Uvaříme je podle návodu nepříliš doměkka (tak zvaně na skus – al dente), pak je propláchneme studenou vodou a necháme okapat
3. Čínské zelí nakrájíme na tenké nudličky, rajčata opláchneme, nakrájíme na osminky a bazalku nasekáme nadrobno
4. Do mísy vložíme uvařené těstoviny, na menší kousky nakrájené uvařené (upečené) maso, přidáme scezené fazole, rajčata, nakrájené zelí, nasekanou bazalku a podle potřeby osolíme a opepříme
5. Zalijeme zálivkou připravenou z rozšlehané majonézy, smetany, kremžské hořčice, mleté červené papriky a špetky soli
6. Vše dobře promícháme a necháme vychladnout
7. Dochucené kuřecí kousky umístíme na vrch salátu a podáváme.
Těstoviny na salát nesmí byt uvařené příliš doměkka.