Těstovinový salát připravený z naložených, pak orestovaných kostek kuřecího masa, naložené zeleniny z konzervy Bonduelle Mexico, v mírně osolené vodě uvařených libovolných těstovin, bylinek a koření. Servíruje se jak teplý, tak i studený, dobře vychlazený, spolu s domácím dipem.
Ingredience:
Na salát: | |
250 g | libovolných těstovin (váha v suchém stavu) |
cca 300 g (2 ks) | kuřecí prsa |
1 plechovka (280 g) | Bonduelle Mexico |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | sušených bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka nebo provensálské koření) |
čerstvě mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na dip: | |
150 g | kysané smetany |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | sladké chilli omáčky |
1 lžíce | majonézy |
1 ks | stroužek rozmačkaného česneku |
špetka soli |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostky 1×1 cm velké, posypeme kořením, opepříme, zakápneme olejem a necháme přes noc v uzavřené nádobě v lednici
2. Rozpálíme wok, přidáme maso, osolíme a zprudka restujeme za stálého míchání 5 minut, pak stáhneme plamen a necháme dodělat doměkka dalších cca 10 minut
3. Těstoviny uvaříme dle návodu a v sítku necháme okapat, pak je přidáme k masu a promícháme
4. Zeleninu z plechovky necháme okapat na sítku, pak přidáme do pánve a opět promícháme
5. Dáme do lednice vychladit (salát můžeme podávat jak teplý, tak vychlazený), nezapomeňte na dip, který vyrobíte smícháním všech, výše uvedených surovin.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová
Těstovinový salát s hráškem
Těstovinový salát s kuřecím masem, šunkou, kukuřicí a ananasem