REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový salát s kuřecím masem a pikantním dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstovinový salát připravený z naložených, pak orestovaných kostek kuřecího masa, naložené zeleniny z konzervy Bonduelle Mexico, v mírně osolené vodě uvařených libovolných těstovin, bylinek a koření. Servíruje se jak teplý, tak i studený, dobře vychlazený, spolu s domácím dipem.


Ingredience:
Na salát:
250 glibovolných těstovin (váha v suchém stavu)
cca 300 g (2 ks)kuřecí prsa
1 plechovka (280 g)Bonduelle Mexico
2 lžíceoleje
1 lžícesušených bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka nebo provensálské koření)
čerstvě mletý pepř
voda
sůl
Na dip:
150 gkysané smetany
2 lžíceolivového oleje
2 lžícesladké chilli omáčky
1 lžícemajonézy
1 ksstroužek rozmačkaného česneku
špetka soli

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky 1×1 cm velké, posypeme kořením, opepříme, zakápneme olejem a necháme přes noc v uzavřené nádobě v lednici
2. Rozpálíme wok, přidáme maso, osolíme a zprudka restujeme za stálého míchání 5 minut, pak stáhneme plamen a necháme dodělat doměkka dalších cca 10 minut
3. Těstoviny uvaříme dle návodu a v sítku necháme okapat, pak je přidáme k masu a promícháme
4. Zeleninu z plechovky necháme okapat na sítku, pak přidáme do pánve a opět promícháme
5. Dáme do lednice vychladit (salát můžeme podávat jak teplý, tak vychlazený), nezapomeňte na dip, který vyrobíte smícháním všech, výše uvedených surovin.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy