REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový salát s krevetami a rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uvařených těstovin s krevetami, hráškem, řapíkatým celerem a cibulí, dochucený zálivkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
280 gkrátkých těstovin (pene)
200 ghrášku (sterilovaného)
150 gzmrazených krevet
2 ksřapíků řapíkatého celeru
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
1/2 lžičkycukru
pažitka (petrželka)
sůl
Zálivka:
2 lžíceoleje
1 lžícecitrónové šťávy
mletá skořice
sůl

Postup:

1. Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody a ihned zamícháme, aby se nám nepřichytily ke dnu
2. Uvaříme je podle návodu nepříliš doměkka (tak zvaně na skus – al dente), propláchneme je studenou vodou a necháme okapat
3. Krevety krátce povaříme ve vodě s cukrem, stroužkem česneku, scedíme je, necháme okapat a vychladnout
4. Do mísy dáme uvařené těstoviny, krevety, nadrobno nakrájený řapíkový celer, scezený hrášek, na tenké plátky nakrájenou cibuli a na drobno nasekanou pažitku (petrželku)
5. Salát zalijeme zálivkou připravenou z rozmíchaného oleje, citrónové šťávy a ochucenou špetkou soli a skořice
6. Vše zlehka promícháme a necháme asi 1 hodinu uležet.

Doporučení:

– Těstoviny na salát nesmí být uvařeny příliš doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy