Opečené kousky kuřecího masa servírované se spoustou zeleniny a majonézy.
Ingredience:
100 g | vykostěných kuřecích nožek |
50 g | čínského zelí |
50 g | rajských jablíček |
50 g | papriky |
1 lžíce | zavařené kukuřice |
majonéza (tatarka) | |
italská zálivka Knorr | |
grilovací koření | |
vegeta |
Postup:
1. Kuřecí nožky nakrájíme na kousky, osolíme vegetou a ochutíme grilovacím kořením, a zprudka je orestujeme na pánvičce na malém množství rostlinného oleje
2. Nakrájíme na jemno čínské zelí, papriku a rajče, přidáme kukuřici
3. Vše smícháme a zalijeme trochou italské zálivky od Knorru
4. Zeleninu promísíme se dvěma velkými lžícemi majonézy (nebo tatarky) 5. Do takto připravené směsi přidáme orestované kuřecí kousky
6. Vložíme do misky nebo skleněného poháru, dozdobíme například okurkou nebo pórkem a podáváme
7. Je dobré, aby kuřátko bylo mírně teplé!
Bez italské zálivky se můžeme obejít, když uděláme zálivku z octa, cukru a vody, jako na okurkový salát. Ztratíme však určitou chuť, která je díky této zálivce nezaměnitelná.
Poznámka:Koktejl lze podávat i zcela za studena a ingredience zeleniny lze měnit jak v poměru tak v druhu dle chuti. Čínské zelí však doporučujeme zachovat, nejen pro chuť, ale hlavně pro oko.