Jedna z variant na teplý bramborový salát. Tento recept je na salát z brambor smíchaných se slaninou, červenou cibulí, polníčkem, žampióny a modrým sýrem.
Ingredience:
500 g | salátových brambor |
140 g | žampionů |
100 g | polníčku |
85 g | sýra s modrou plísní |
4 ks | plátky slaniny |
2 ks | červené cibule |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | hrubozrnné hořčice |
1 lžíce | vinného octa |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, 10 minut je povaříme v mírně osolené vroucí vodě, okapané dáme na plech vyložený pečícím papírem
2. K bramborám přidáme oloupané cibule nakrájené na osminky, promícháme s jednou lžící oleje, posypeme solí
3. V troubě vyhřáté na 220 °C pečeme 20 minut, až budou brambory zlatavé a cibule změklá, necháme lehce zchladnout
4. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozškvaříme na sucho na širší nudličky nakrájenou slaninu, přidáme žampiony nakrájené na plátky, zamícháme a opékáme asi 5 minut
5. Připravíme si dresink; smícháme hořčici s octem, zbylou lžící oleje a troškou vody
6. Brambory s cibulí nasypeme do velké mísy, promícháme se slaninou a houbami, přidáme polníček, přelijeme dresinkem
7. Jednotlivé porce posypeme nastrouhaným sýrem a ihned, ještě teplé, podáváme.