REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplý bramborový salát se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na teplý bramborový salát. Tento recept je na salát z brambor smíchaných se slaninou, červenou cibulí, polníčkem, žampióny a modrým sýrem.


Ingredience:
500 gsalátových brambor
140 gžampionů
100 gpolníčku
85 gsýra s modrou plísní
4 ksplátky slaniny
2 ksčervené cibule
2 lžíceolivového oleje
1 lžícehrubozrnné hořčice
1 lžícevinného octa
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, 10 minut je povaříme v mírně osolené vroucí vodě, okapané dáme na plech vyložený pečícím papírem
2. K bramborám přidáme oloupané cibule nakrájené na osminky, promícháme s jednou lžící oleje, posypeme solí
3. V troubě vyhřáté na 220 °C pečeme 20 minut, až budou brambory zlatavé a cibule změklá, necháme lehce zchladnout
4. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozškvaříme na sucho na širší nudličky nakrájenou slaninu, přidáme žampiony nakrájené na plátky, zamícháme a opékáme asi 5 minut
5. Připravíme si dresink; smícháme hořčici s octem, zbylou lžící oleje a troškou vody
6. Brambory s cibulí nasypeme do velké mísy, promícháme se slaninou a houbami, přidáme polníček, přelijeme dresinkem
7. Jednotlivé porce posypeme nastrouhaným sýrem a ihned, ještě teplé, podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy