REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplé chlebíčky s vejci a uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá večeře nebo odpolední svačinka.


Ingredience:
Pro 6 osob:
12 ksčtvercových (oválných) topinek z bílého nebo tmavého chleba
150 gvařeného uzeného masa
60 gosmažené strouhanky
40 gmásla
20 gkapar
4 ksvajec
trochu pažitky
mletý pepř
sůl
máslo na opečení topinek

Postup:

1. Připravené krajíčky bílého (tmavého) chleba na obou stranách pokapeme nebo slabě potřeme máslem, narovnáme na horký suchý plech a prudce opečeme v předehřáté troubě po obou stranách dozlatova (nebo je opečeme v pánvi přímo na rozpáleném másle na každé straně dorůžova)
2. Vejce v hrnečku dobře rozkvedláme, pak k nim přidáme na drobné kostečky nakrájené uzené maso, rozsekané kapary, nadrobno nasekanou pažitku, osolíme, opepříme a dobře promícháme
3. Na větší pánvi rozpálíme máslo, nalijeme do něho vaječnou směs a za stálého míchání vařečkou ji necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustne
4. Hotovou vaječnou směsí pak silně potřeme připravené horké topinky
5. Povrch topinek posypeme osmaženou strouhankou a ihned podáváme.

Doporučení:

– Obměny: Místo uzeného masa můžeme do směsi nakrájet také uzenáče nebo na másle podušené houby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy