REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplé chlebíčky s opečenkami, pražské

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z libového hovězího masa, cibule, žloutku a strouhané housky vytvarované masové karbanátky, osmažené v oleji a podávané na topinkách s tatarkou.


Ingredience:
Pro 6 osob:
6 ksvětších oválných topinek z tmavého chleba
1 ksžloutku
300 glibového hovězího masa
40 gslaniny
30 gcibule
50 gsádla
60 gstrouhané housky
1/10 ltatarské omáčky
2 lžícemléka
mletý pepř
sůl
olej na vysmažení topinek

Postup:

1. Připravené krajíčky tmavého chleba v rozpáleném oleji vysmažíme dozlatova (důležité je, aby olej byl náležitě rozpálený a topinky aby v něm plavaly)
2. V hrnci rozpustíme na kostečky nakrájenou slaninu, osmažíme v ní nadrobno nakrájenou cibuli a necháme vychladnout
3. Maso dvakrát na masovém strojku umeleme, dáme do misky a přidáme k němu osmaženou cibuli i se slaninou, mlékem zvlhčenou strouhanou housku, žloutek, sůl, mletý pepř a vše dobře promícháme
4. Ze směsi utvoříme oválné, ploché placičky a v rozpáleném sádle je po obou stranách rychle opečeme
5. Připravené horké topinky obložíme masitými opečenkami, povrch polijeme tatarskou omáčkou, ozdobíme zelenou petrželí a horké ihned podáváme.

Doporučení:

– Obměna: Místo tatarské omáčky můžeme použít hořčici.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy