Obložené topinky s houbami podušenými na másle spolu s vejci.
Ingredience:
Pro 4 osoby: | |
12 ks | topinek z bílého chleba |
200 g | dušených hub s vejci |
40 g | strouhaného ementálu (parmazánu) |
trochu zelené petržele | |
máslo na opečení topinek | |
Na dušené houby: | |
180 g | hub |
30 g | cibule |
15 g | másla |
4 ks | vejce |
1 ks | stroužek česneku |
1/4 ks | citrónu |
mletý pepř | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Připravené krajíčky bílého chleba na obou stranách pokapeme nebo slabě natřeme máslem, narovnáme na horký suchý plech a prudce je opečeme v předehřáté horké troubě po obou stranách dozlatova, nebo je opečeme v pánvi přímo na rozpáleném másle na každé straně dorůžova
2. Očištěné a umyté houby pokrájíme a pokapeme citrónovou šťávou
3. Nadrobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme na másle, přidáme houby a dusíme na slabém plameni do měkka
4. Pak přidáme vejce a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout
5. Dochutíme solí, pepřem, nadrobno posekanou petrželkou
6. Hotové horké topinky obložíme houbami s vejci, posypeme strouhaným sýrem, nadrobno nasekanou zelenou petrželí a ihned podáváme.
– Pro tuto úpravu se nejlépe hodí žampióny nebo hříbky, popř. houbové hašé.