REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplé chlebíčky s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obložené topinky s houbami podušenými na másle spolu s vejci.


Ingredience:
Pro 4 osoby:
12 kstopinek z bílého chleba
200 gdušených hub s vejci
40 gstrouhaného ementálu (parmazánu)
trochu zelené petržele
máslo na opečení topinek
Na dušené houby:
180 ghub
30 gcibule
15 gmásla
4 ksvejce
1 ksstroužek česneku
1/4 kscitrónu
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Připravené krajíčky bílého chleba na obou stranách pokapeme nebo slabě natřeme máslem, narovnáme na horký suchý plech a prudce je opečeme v předehřáté horké troubě po obou stranách dozlatova, nebo je opečeme v pánvi přímo na rozpáleném másle na každé straně dorůžova
2. Očištěné a umyté houby pokrájíme a pokapeme citrónovou šťávou
3. Nadrobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme na másle, přidáme houby a dusíme na slabém plameni do měkka
4. Pak přidáme vejce a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout
5. Dochutíme solí, pepřem, nadrobno posekanou petrželkou
6. Hotové horké topinky obložíme houbami s vejci, posypeme strouhaným sýrem, nadrobno nasekanou zelenou petrželí a ihned podáváme.

Doporučení:

– Pro tuto úpravu se nejlépe hodí žampióny nebo hříbky, popř. houbové hašé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy