REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplé chlebíčky karnevalové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečený bílý chléb potřený směsí z olejovek, kaviáru, hořčice a na jemno pokrájené cibule.


Ingredience:
Pro 6 osob:
12 kstopinek z bílého chleba
2 kskrabičky olejovek
80 gkaviáru
20 gcibule
1/2 lžičkyhořčice
trochu citrónové šťávy
trochu pažitky
máslo na opečení topinek

Postup:

1. Připravené krajíčky bílého chleba po obou stranách pokapeme nebo slabě potřeme máslem, narovnáme na horký suchý plech a prudce je opečeme v předehřáté horké troubě po obou stranách dozlatova, nebo je opečeme v pánvi přímo na rozpáleném másle na každé straně dorůžova
2. Olejovky očistíme (tj. páteř vyjmeme a ocásek odkrojíme), dáme do misky a vidličkou je rozmačkáme
3. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici, citrónovou šťávu, kaviár a lehce vše promícháme
4. Hotovou směsí silně potřeme připravené horké topinky, posypeme na jemno nasekanou pažitkou a ihned podáváme.

Doporučení:

Obměna: Místo kaviáru můžeme do směsi zamíchat jedno natvrdo uvařené a rozsekané vejce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy