Z rostlinného oleje, sojové omáčky, cibule, česneku, solamylu, cukru a cherry připravená chutná teplá omáčka, skvělá hlavně ke grilovaným nebo pečeným rybám.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
4 lžíce | rostlinného oleje |
2 lžíce | na jemno nastrouhané cibule |
2 lžíce | tmavé sojové omáčky |
2 lžíce | citronové šťávy |
1 lžíce | solamylu (škrobová moučka) |
1 lžíce | cherry |
1 lžíce | cukru |
2 ks | utřených stroužků česneku |
sůl |
Postup:
1. Do menšího hrnce nalijeme rostlinný olej, zahřejeme ho na zdroji tepla
2. V misce smícháme všechny ostatní suroviny na omáčku
3. Za stálého zahřívání přilijeme vše do oleje, mícháme, omáčku necháme mírně zhoustnout
4. Hotovou rybu na talíři (pečenou, grilovanou…) přeléváme touto horkou omáčkou.
Zdroj: Rybářský rozcestník.