REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí v mango omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájené telecí maso pečené doměkka s nivou, smetanou a mangem.


Ingredience:
600 gtelecího masa
100 gnivy
3 lžíceoleje
150 mlzakysané smetany
1 ksmanga
kari koření
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně velké kostky
2. V zapékací míse na rozehřátém oleji zprudka maso ze všech stran opečeme, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením, promícháme a odstavíme z ohně
3. Očištěné mango nakrájené na kostky a nivu rozkrájenou na menší kousky přidáme k masu, zalijeme smetanou a zapékáme ve vyhřáté troubě při 170 °C doměkka (asi 25 minut).

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží.

Poznámka:

Místo manga můžeme do pokrmu dát jablko, které předem trochu podusíme a telecí maso lze nahradit za jiný druh masa např. za kuřecí nebo vepřové.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy