Na kostky nakrájené telecí maso pečené doměkka s nivou, smetanou a mangem.
Ingredience:
600 g | telecího masa |
100 g | nivy |
3 lžíce | oleje |
150 ml | zakysané smetany |
1 ks | manga |
kari koření | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně velké kostky
2. V zapékací míse na rozehřátém oleji zprudka maso ze všech stran opečeme, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením, promícháme a odstavíme z ohně
3. Očištěné mango nakrájené na kostky a nivu rozkrájenou na menší kousky přidáme k masu, zalijeme smetanou a zapékáme ve vyhřáté troubě při 170 °C doměkka (asi 25 minut).
Podáváme s vařenou rýží.
Poznámka:Místo manga můžeme do pokrmu dát jablko, které předem trochu podusíme a telecí maso lze nahradit za jiný druh masa např. za kuřecí nebo vepřové.