REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí řízky zapečené se smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí maso potřené bazalkovým pestem, zapečené se zakysanou smetanou, strouhaným parmazánem a chlebovými krutonky.


Ingredience:
4 kstelecích řízků
2 ksplátků toastového chleba
1 ksvejce
3 dlsmetany
1 dlmasového vývaru
4 lžíceolivového oleje
2 lžícestrouhaného parmazánu
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžícebazalkového pesta
sůl

Postup:

1. Toastový chleba nakrájený na jemné kostičky opečeme na polovině rozehřátého oleje dozlatova
2. Telecí řízky lehce naklepeme, zprudka opečeme po obou stranách na zbylém oleji, přendáme do pekáčku, osolíme a potřeme bazalkovým pestem
3. V misce smícháme zakysanou smetanu s na jemno nastrouhaným parmazánem, rozklepnutým vejcem a opečenými chlebovými krutony
4. Směs rozdělíme na řízky v pekáčku a v předehřáté troubě při 250 °C zapečeme dozlatova, řízky vyndáme a uložíme na teplém místě
5. Výpek z pekáčku přendáme do rendlíku, přilijeme vývar, vmícháme rajský protlak, krátce vše povaříme a podáváme k řízkům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy